AKADEMISK RIDKONST FÖR ALLA

GRUNDUTBILDA DIG OCH DIN HÄSTSommaren 2020 kommer boken "Akademisk Ridkonst för alla - grundutbilda dig och din häst" av Elise Nilsson ut. 

 Läs mer om vad boken handlar om längre ned och hur du gör för att beställa den.

En lärobok

Syftet med den här boken är att den ska vara en lärobok som beskriver vad du behöver för kunskaper inom akademisk ridkonst för att kunna uppnå den svåra konsten att rida sin häst i balans. De kurser jag har runt om i lander följer den röda tråden i boken och rekommenderas därför skarpt till alla de som redan tränar för mig eller vill börja träna för mig. 


Målet med boken är följande:


  • Du ska förstå hur viktiga de sekundära hjälperna är för att hjälpa och rama in hästen så att han i alla de olika positioner som beskrivs i boken har möjlighet  att följa den primära och viktigaste hjälpen, det vill säga din sits.


  • Du och hästen ska lära er att förstå varandra och du ska kunna rida din häst utan att du eller han får ont i kroppen


  • Du ska lära hästen att sätta ner hovarna rätt i marken för att fördela vikten jämnare över alla fyra hovarna. För att klara detta och för att kunna ge hjälperna i rätt tajming utan att störa hästen behöver du ett stort hantverkskunnande, en bra feeling och bra kroppskontroll.


En konstform

Akademisk ridkonst kan beskrivas som en konstform där du genom mångårig träning lär dig att föra hästen elegant med hjälp av ett bra hantverkskunnande. Vår önskan och strävan är att den akademiska ridkonstens grundutbildning ska bli så pass bra att vi i likhet med en konsertpianist, som efter tusentals timmars träning av ackord och skalor kan skapa en magisk tolkning av Chopin, ska kunna tolka de gamla mästarna Xenofon, Pluvinel, de la Guérinière, hertigen av Newcastle och Steinbrecht.


Det är just när vi kan kombinera hjälperna och ha en bra tajming som det kan börja liknas vid en konstform
BESTÄLL BOKENPris: 739 kr + frakt 79 kr = 818 kr

Gör beställningen via formuläret nedan till vänster.

Betalning via swish till +46 70-531 18 94.
 
 
 
 

För att beställa boken


  1. Fyll i ditt namn.
  2. Fyll i din email-adress.
  3. I meddelande skriver du antal böcker du vill köpa samt namn, adress, mail och telefonnummer till den boken ska levereras till. 
  4. Du betalar 818 kr (739 kr + 79 kr) via swish till +46 70-531 18 94.
  5. När din betalning inkommit skickar vi boken till dig.